miercuri, 29 ianuarie 2014

Iadul alb !!!



      Bai tre' sa zic ceva si despre asta pt ca altfel nu trecem iarna cu bine si ramanem sinistrati tot anul.

     Chiar acum ascult stiri si ce sa vezi ? IADUL ALB II IZOLEAZA PE OAMENI. Au innebunit cu totii. Ca sa-l citez pe moldovanu' ala de Bordea : "Iadul alb , satana de nea ! ". Cod rosu de viscol , localitati ramase fara energie electrica ,  localitati intregi izolate . Iadul alb face victime . Si daca ar ajunge si la noi o tornada d-aia americana ? Ce facem atunci ? Ce cod se mai instaleaza ? O furtuna de nisip , un ciclon tropical - continental ca sa fie de-al nostru. Sunt chestii mult mai nasoale decat atat. Atunci ce cod o  sa fie ? Un cod care poate fi determinat doar de un fascicul trecut printr-o prisma semi-transparenta.

        Nu o sa inteleg niciodata cateva lucruri.

     Primul. De ce toata lumea asteapta ajutor de la autoritati ? Cine cacat sunt autoritatile astea ? Recent am avut o urgenta in familie iar ambulanta a sosit dupa o ora. Ma pis pe autoritati. Pe baza asta mori cu zile. Mie autoritatile nu mi-au dat niciodata nimic. Singurele chestii cu care m-au ajutat au fost niste sacose goale sau brichete ( vedeti voi , taranii astia incurajeaza fumatul ) , pixuri cu diferite nume de demnitari burtosi care vor sa se scoata cu votul meu.  Si e mare lucru ! Ce zice omul de rand ? Moaaaaa... ne-au dat astia sacose goale cu pozele lor pe ele. Ce oameni cu suflet mare. Hai sa-i votam . Dar altceva , nimic ! D-aia eu nu votez niciodata . Macar atat pot sa protestez. Voteaza altii pentru mine ? Tot trag speranta ca se vor trezi si aia la realitate si o sa stea acasa cand e campanie. Cu o anarhie organizata cumva de un nea Vasile cred ca am avea rezultate mai bune oricum.

     Al doilea. De ce se vaita toti ca exista localitati izolate ? Bai e normal.Pana la urma , legea spune ca drumurile publice sunt in grija CNADNR , nu ? Deci e de datoria lor cu ministerele lor de cacat sa faca ceva cu drumurile publice. Si ei fac ce se poate face. La nivelul pe care il au. Dar are cineva datoria sa vina la mine in curte sa imi dea zapada din fata usii ? Pai in mod normal daca il prinzi pe unul la tine in curte ii dai cu toporul in cap. Si plang toti babalacii... Aoleu mama nu avem d-aia si d -aia si d-ailalta. Eh , si daca nu ningea aveai ? Eu zic asa . Auzi ca vine vaju' ala mare ? Fa-ti provizii acolo sa ai cateva zile . Esti bolnav/gravid/prost ? Mergi la spital , nu astepta sa vina nametii peste tine ca poate te-or scoate autoritatile din casa.  Astia au scos si armata pe drumuri. Si da-i dreacu' macar acuma sa faca ceva , ca in rest muncesc si ei doar la 1 decembrie si cam atat. Dar armata e cam ultima solutie.
     Televiziunile intotdeauna vor gasi localitati blocate , sosele ingropate in zapada , oameni izolati , apoi vor arata cu degetul. Uita-l baaaaaaa pe primaru' ala cum nu face nimic. Pai romanii au fost atat de inventivi incat si-au facut case in locuri in care nici vara nu-ti vine sa te duci. Ca n-ai decat o carare ca sa ajungi acolo. Cum cacat sa te duci pe vremea asta cand nici matza nu prea ai vrea s-o lasi afara ?
      Treaba e ca numarul celor iesiti pe drumuri cu lopata este mult prea mic raportat la toate satele care au nevoie de ajutor. E o treaba simpla matematica . Iar acum imi vine in minte o treaba de la inundatii de acum ceva timp; momentul in care tot armata de acum curata noroiul din santuri prin niste sate ca sa se scurga apa iar barbatii satului , vreo 10 betivani , stateau si rezemau un gard cu o tuica langa ei . Si mai faceau si misto. Pai sincer sa fi fost unul d-ala care muncea ti-i incingeam cu o lopata d-aia de le sarea tuica departe.

        Al treilea lucru pe care nu il inteleg. De ce intotdeauna se compara deszapezirea Romaniei cu cea din Japonia , Norvegia , Canada , etc. Pai , in primul rand. Japonezii sunt cam de pe alta planeta , nici nu stiu de ce intra in discutie. Canada si Norvegia sunt cam obisnuite cu asa ceva , e logic ca atunci cand stii ca e noapte juma' de an , sa-ti faci rezerve de becuri. Germania totusi e fruntasa Europei. Iarasi nu stiu de ce se indrazneste apelarea la astfel de comparatii. Nu e ca si cum uite ba, suntem la unison cu fruntea Europei , numai la asta suntem muci. Suntem muci la toate , nu pricep de ce am vrea sa fim ok aici.
       Pe langa asta sunt multi care habar nu au ca in strainatate sunt foarte multe sectoare de drum private. Cam 90 % din ele . Acolo ai intrat pe soseaua respectiva, treci ca prin vama si platesti. Tarifele difera. Si automat ca administratorul drumului face cacalau de bani si isi permite sa deszapezeasca , sa aiba asfalt de calitate superioara. Altfel i-ar sari soferii in cap. Atata vreme insa cat oamenii merg pe principiul dai un ban dar stai in fata , toate bune.
        La noi se poate , in schimb , sa si platesti vigneta si sa iti rupi si masina in doua. Oamenii nu sar inca nimanui in cap pentru ca taxa e in jur de 30 euro/an pentru un autovehicul. Relativ acceptabil pana la urma. Vedem insa ce mai urmeaza .

       Acestea fiind spuse , vedeti ce faceti cu iadul alb. E ca in viata , daca nu iti vezi singur de capul tau sa supravietuiesti , pe baza altora s-ar putea sa crapi. Numa' bine si hai cu ghioceii aia odata !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu