joi, 30 ianuarie 2014

Studentie !



        Pai daca tot e sesiune , hai sa vedem ce e si cu studentia asta. In mare poate fi caracterizata ca perioada in care esti tu impotriva tuturor si tuturor impotriva ta.  E perioada cand tot ce vor ceilalti e impotriva a ceea ce vrei tu. Si vitzavercea.E perioada in care iti intalnesti iubirea pe holurile facultatii.. o vezi trecand cu parul falfaind in curentul facut de usa lasata deschisa de taranu' care a intrat dupa ea. Si te uiti , te pierzi in privirea ei si in zambetul ei ceresc . Si trece.  Si o urmaresti cu privirea pana se duce dreacu' ca aia e singura data cand o vezi. Si apoi iti urmezi viata studenteasca in continuare.
        Dar sa nu batem campii , nu ?  Avem 2 mari criterii prin intermediul carora putem defini viata studenteasca: chestii bune si chestii nasoale.

        Viata studenteasca privita prin ochii unui optimist :

   Simti cu adevarat viata de student atunci cand nu e sesiune si te duci doar la cursurile unde stii ca nu intri in examen daca ai absente. Restul timpului - betivanealaaaaaaa !!!!!!!  Muraturile devin alimente de baza in diminetile in care chiar nu mai vrei sa imbratisezi buda.

   Simti ca esti student cand dormi cate 18 ore de ajungi sa puti a nespalat ( in zilele  fara petreceri in camin ). Te apuca foamea , transpiri , iti vine sa mergi la buda , cu toate astea tot nu te ridici si bagi somn in cantitati nesimtite.

   Simti ca esti student cand te imbeti muci si te bati cu colegul de camera , iar a doua zi jucati carti si va intrebati unul pe altul de ce aveti ochii vineti . ( asta merge si la categoria de mai jos , depinde cine o pateste ).

   Simti ca esti student daca se aduna vecinii la tine in camera ca mustele la cacat  atunci cand iti vine sacosa cu provizii de acasa. ( si asta merge mai jos ). 

   Simti ca esti student atunci cand la  randul tau oripilezi 2 etaje din camin cu mixurile tale de Rammstein cu Metallica. Vor nu vor , colegii tai asculta muzica buna. Te razbuni pe cocalarii cu manelele de mai jos.

   Esti student daca orice destinatie din Bucuresti se raporteaza la o statie de metrou. Implicit ai harta metroului in portofel. Daca te invita un tovaras pe la el si-ti spune unde tre' sa ajungi tu intrebi : " Hmmmm....asta cam pe langa ce gura de metrou este ? "

  Simti viata de student daca ai mai mult praf in casa decat afara iar curatenie se face cand populatia de gandaci , furnici si soareci depaseste pragul critic de cateva zeci/sute/mp. Pentru curatenie folosesti intrumente profesionale ca galeata si lopata , precum si matura de nuiele.


       Viata de student privita prin ochii unui pesimist :

   Simti cu adevarat viata de student cand stai intr-o camera cu pereti in care ti-e teama sa dai cu pumnul ca s-ar putea sa intri peste vecini. Au o grosime cam cat o placa de rigips , iar soliditatea cam la fel. Auzi orice soapta sau beshina de alaturi.

    Simti ca esti student daca iti vine sa te duci sa smulgi ficatii din vecinu' ca te umple de manele cand vrei si tu sa dormi. Adormi la 12 noaptea in manele si te trezesti la 7 dimineata tot in manele. Peretii aia sunt si ei pusi cu un rost pana la urma. Cand chiar se umple paharul , aplici metoda Visinescu , fara sa mai ocolesti pe la use.

   Esti student daca ai atat de mult mucegai in camera incat poti sa faci 5 pizza Quatro Formaggi , adaugand doar un blat subtire si putina branza. Cam de 2 ori pe luna capeti grave dureri de ochi si nas  si tre' sa pleci de acasa cam 2 zile . Cand se da cu Savo. Daca nu ai unde sa mergi , mergi peste vecinii cei manelari si dormiti 10 in camera ca boschetarii.

    Te simti student daca ai un coleg idiot care sforaie de se clatina becu'/ii put picioarele/ii pute gura sau pute el pe de-a intregul/nu isi da telefonul pe vibratii/da beshini toata noaptea , si pe care ai vrea sa il calci pe cap cu un bocanc de pompier dupa ce in prealabil ai calcat intr-un cacat de caine.

    Simti studentia daca mananci mai multe shaorme intr-o luna decat un turc din Turcia. Cum s-a putut vedea mai sus , mancarea de la mama se duce cat ai zice " Ba mai lasati-mi si mie.............." . Deci shaoarmeria de la colt te face de client fidel vrei nu vrei.

    Esti student daca stai intr-o camera plina cu paraziti , incepand de la colegi , muste , tantari  , tauni , gandaci de Colorado , insecte inaripate nedescoperite inca oficial , terminand cu sobolani , soareci de biblioteca si in cazuri extreme  chiar sconcsi si porci spinosi.

    Esti student daca te simti ca pe vremea lui Ceausescu. Adica ai totul cu portia. Pica netul , daca nu , se taie cablul , daca nu , bubuie centrala si canci apa calda , daca nu , vine tornada si adios curent , daca nu , vine atacul biologic si nema aer respirabil.

    Esti clar student daca iti bate zilnic cineva la usa. Un coleg pentru un curs , un vecin pt o cana de zahar , administratorul pentru banii de chirie , un gay de dedesupt pentru ca ti s-a spart o teava si l-ai inundat .

    Esti student daca toata viata ta spirituala , morala , sociala  , ia sfarsit odata cu venirea sesiunii si reinvii ca pasarea Phoenix odata cu terminarea ei.

    Hai cu Saint Five ! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu