miercuri, 19 martie 2014

Cu si despre unguri


      Bai ce ma seaca astia cu patriotismu' lor. Mai deunazi a postat "Gandul" un ceva despre un pustiulica 'patriot' care a pus pe feisbuc o poza cu un fular tricolor la gat. Nici nu dau link pt ca n-are rost sa le fac lor click-uri. Si a fost amenintat. Si-acum s-a dus pustiulica la politie ca cica i-e frica de bozgori si vrea protectie.

       Da-te-n cacat! Ai vrut sa ajungi vedeta? Ai reusit! Dar acuma stai si te uiti peste umar la fiecare 10 metri ca sa nu sara unguru' de dupa colt sa te casuneze cu paru'. Asta e sfidare. Stim cu totii ca, din pacate, ca roman, ai toate sansele sa fii taiat de bozgori chiar la tine in tara. Si pustiulica mai e si din Sfantu Gheorghe. E ca si cum ma duc pe Ghencea in galerie si strig "Hai Dinamo!". Pai nu ma joaca aia in picioare? Ahaha si acum am observat ca pe fundal sunt aia cu mitingul lor maghiar. Deci fix sfidarea de care vorbeam, iar ei stiu despre ce e vorba si d-asta reactioneaza asa. Ca tiganii. Ei stiu ca sunt protejati ca statut de culoarea lor inerta la ultraviolete si de aia isi permit sa aiba mereu gura mare si gandesc "sunt tigan, romanilor le e frica de mine pentru ca ma considera cutitar". D-aia au tupeu. Ei sunt unguri in Romania si vor autodeterminare etnica si independenta eventual. Sa faca un stat maghiar in stat roman. Iar ei stiu ca sunt maghiari si se pisa pe vecinii lor romani, chit ca le-au oferit paine si sare cand ardea camasa pe ei. Binele de obicei se uita repede.
          Plus de asta, ei chiar stiu ce vor in timp ce noi nu vrem nici macar sa scapam de ei. Dar nah,nici nu prea ai cum sa scapi de ei ca probabil pe buletinele lor tot tricolorul apare. Cum sa expulzezi din Romania un cetatean roman? Tot ei sunt mai destepti. Fara suparare, ungurii sunt peste noi la majoritatea capitolelor iar noi ne cacam in sus. Ca o fi influenta austriaca, o fi prusaca, ce mai conteaza? Noi suntem slavi, prosti ca bulgarii, betivi ca rusii,inexplicabil de dementi ca moldovenii de peste Prut. Si au vointa si tupeu sa iasa in strada. Noi iesim doar daca limiteaza RDS-ul viteza de download. A si au mai iesit si la noi cativa pensionari sa-l dea jos pe Base. In rest oamenii protesteaza pentru lucruri de cacat si fara rost intr-un final. Gen sa ridicam delfinii la rang uman. Asta e din cretinul zilei - Remus Cernea, de sub ale carui plete ies niste idei numa' bune de tras apa peste.

         Hai sa vi-l si arat pana la urma pe homalaul cel mic, dornic de celebritate.

   
 
 
 
 
 
Iacata-l. Asta e baietasul care a crezut el ca daca tipa aia de anu' trecut cu bentita a ajuns celebra, poate si el sa incerce fara mari greturi. S-ar parea ca i-a iesit, dar cu un risc. Treaba e ca oricum cu o floare nu se face primavara asa ca asta si toti cei asemeni lui se cam zbat in van. Lucrurile astea ne depasesc pe noi - oamenii de rand. Aa...poate avea succes ideea doar daca-l omorau ungurii sau ceva. Ca in cazul copilului omorat de maidanezi. Altfel,nu!
 
         E gresit si ce fac unii, si ce fac altii. De ce cacat vor ungurii independenta? Ca doar nu sunt privati de niciun drept avand in vedere ca sunt considerati cetateni romani. De dragul istoriei? Din razbunarea pt ca le-a fost luata Transilvania la 1918? Ala oricum a fost teritoriu dacic, nicidecum hunic. Noi jucam ping-pong in Transilvania cand pe ei ii bateau la cur pecenegii. E gresit si ce facem noi, sunt alte metode de a atrage atentia, nu e nevoie sa te dai smardoi in gura lupului ca sa te umple de buzunare cutitarii unguri. Dar macar ne putem scuza ca suntem reactiunea.
 
         E pacat ca s-a dus naibii ideea de a trai ca un intreg. S-a ales praful de ceea ce gandea John Lennon - "Imagine al the people, living in peace". Da da...joi! Gheii astia mici oricum nu au vreo mare vina, ei doar fac ce aud in familie. Patriotismul s-a dus dreacu' demult. Ati mai muri vreunul pentru tara? Eu unul ma rog sa vina nemtii sa ne cucereasca, sa ne numeasca teritoriu nemtesc, sa investeasca, sa ne educe. Inteligent ar fi sa ne predam din prima. Fara victime ar fi cel mai bine.
 
       Mno, sa revenim. Astia sunt doar niste copii idioti la care nu conteaza decat numarul de like-uri de pe Facebook, nicidecum ideea unei Romanii fara unguri. Prea mult tam-tam. Am fost si eu prin Covasna asta-vara si ce sa vezi? Nu a vrut nimeni sa ma taie si nu mi-a vorbit nimeni pe ungureste. Aveau un accent ciudat, dar atat. Am oprit la cateva magazine si la o benzinarie. Ce o fi mai mult de atat,nu stiu.
 
         Nu-i halesc nici eu pe niciunii, dar parca totusi s-au dus vremurile alea cand bagai cutitu' in vecinu' pentru ca era negru, sau evreu, sau era prea gras, sau alte motive de cacat. In ziua de azi tre' sa ai un motiv adevarat sa dispretuiesti pe cineva. Pentru a va face o idee, aruncati o privire catre Alex Velea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu